Kisah Musim Semi

Tak de la kisah apa..cuma catatan musim semi/musim bunga/spring 2014

Pokok depan rumah yang lebat berbunga, saya cakap kat en suami, “ehhh tahun lepas tak perasan pokok nih banyak bunga ek?”.. En suami kata “awak yang tak perasan..” yeak ke?…saya yakin yang bunga musim nih lagi banyak..mesti saya dah terpengaruh dengan gambar bunga-bunga kat Malaysia yang diaorang dok letak kat FB katanya musim bunga Malaysia…memang kita selalu take for granted..macam pokok bunga depan rumah nih…

DSCN1350Tak ada sapa pernah ambik gambar kat sini, maklumlah bunga tepi jalan sebelah pencawang. Local people tentula dah bosan, pada mereka spring ialah masa boleh simpan jecket dan boots dalam store, start dah boleh pakai seluar pendek dan selipar…tapi bagi yang Allah bagi peluang sekali sekala tengok pokok cantik macam ni pun tak tau nak hargai…hanya terperasan bila kat Malaysia orang sibuk cerita musim bunga…
DSCN1351Memang cantik, SubahanaAllah bunga nih, tapi sebab belambak tepi jalan tak ada sapa pun nak hargai dia, mungkin bila dia dah layu baru ada orang sedar dah bulan May..Allah dah setengah tahun dah…arrrgggghhhhhh…..

DSCN1342Tapi hati tetap berkata..ala relax la..banyak masa lagi…macam kisah tayar pancit di musim semi nih…tayar dah kena paku lama, tak sempat nak tampal, nak bawak pergi kedai mahu melayang £15, kalau buat sendiri baru la berapa sen sangat, sampailah dah tak boleh jalan dah…nasib baik ada uncle engineer yang datang tolong…

Sekadar kisah orang yang nak berkisah, tayar pancit dan musim semi tak ada hubungan..bila-bila masa je nikmat boleh ditarik tuhan….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s