Bukan setakat jual Setem

Akak kalut la nihh..update sikit-sikit je naaa…

Minggu lepas akak nak pos surat old fesion, ye la pakai snail mail la..lalu (ceh lalu)..akak pun pergilah ke pajabat pos. Pejabat pos kat ofis akak ni aman dan tenteram je. Tekan nombor tak sempat duduk dah kena panggil. Cuba la pergi pejabat pos kat Alamanda. tunggu setengah jam pun masih boleh melepak kat depan bowling tu jugak. Gituuu..

Sebenarnya akak nak cerita pasal setem. Se tem kalau si Jiha  baca. Akak beli setem cantik kat kaunter sampai akak sayang nak guna untuk pos. Tapi apa kan daya kena guna jugaklah kan dah nak kena pos surat. Surat penting pulak tu. Surat yang dah kena sumpah. (hehehe..surat akuan bersumpah uoollsss). Bila akak tengok setem ni akak teringat peristiwa tiga tahun dulu. Masa akak beli setem di Aberdeen, kampung akak nan jauh di mata tu. Lepas beli haruslah kita jilat nak tampalkan. Jenuh akak jilat tak lekat-lekat jugak setem tuh sampailah petugas kaunter tu tegur akak..”it’s a sticker..just peel and stick”…adushhhhhhh… buruk bebenor perangai orang melayu sorang nih….

Bebalik kesah akak dan pejabat pos ofis akak tu, terpandang la pulak akak ada pengumuman..”kelengkapan jenazah ada dijual disini”…ohhhhh ada uollss. Bukan setakat jual setem je. Akak tanya kat adik kaunter tu berapa ringgit dik..unisex free size “semua rm200 kak”..Akak insaf sekejap, semua orang pun akan mati..unisex…free size…

Elephants_Malaya_$1_1906_issue (1)

Bukan sekadar jual setem…

Advertisements

A wee update

Just a wee update..sibuk bebenor lening..ayoo makcik penin….

Minggu ni minggu  anak-anak periksa.. Makcik ajar Jiha peribahasa dan simpulan bahasa…

1.Seperti kumbang putus tali…

Sebab dulu-dulu kita main ikat-ikat kumbang dengan benang..bila benang putus kumbang will fly like helll..sebab tu la kita kata seperti kumbang putus tali…

Respond Jiha…

animal cruelty …you guys are plain cruel towards the animal.

2.Seperti cacing kepanasan..

Just imagine what happen to cacing when it’s exposed to the sun….

Respond Jiha…

Never in my life main dengan cacing, left alone tengok cacing kena bakar matahari, You  are cruel to animal…

3.Carik-carik bulu ayam, lambat laun akan bercantum jua…

Respond Jiha..

how do you know Ibu?, you are so lucky dapat main dengan ayam….

Adussss… ada je jawapannya budak bertuah tu..nasib baik tak kena bulu ayam…

dscn0221Overlooking  the famous Glenfinnan viaduct . The Jacobite steam train runs from here to Fort William and Mallaig in summer months with regular trains available the rest of the year. Atummn 2013 (Visit scotland)