Terdengar…

Saya ke mall dekat rumah pagi ini untuk cari buku latihan Ali, sebab datang pagi sangat kami sempat mendengar taklimat yang diberikan kepada pengawal keselamatan oleh boss mereka. Rata-rata pengawal keselamatan ialah warga asing. Cerita berkisar tentang keselamatan semasa kebakaran. ‘tahu kenapa tak boleh guna lif masa kebakaran ?” tanya boss. “sebab tiada bekalan elektrik..bila tiada bekalan elektrik..nanti anda lemas dalam lif”..terang boss. mungkin kerana tiada tindakbalas positif boss pun tanya lagi. “tahu apa tu lemas?”..krikk..krikk..krikk..”drowning” boss jawab sendiri dengan keyakinan yang tinggi. Ambik kau drowning dalam lif.

Orang kita memang berkeyakinan tinggi, walaupun agaknya dia tak tahu yang anak-anak buahnya sedang membayangkan situasi tak ada elektrik, kau terperangkap dalam lif tetiba air masuk dan kau lemas…aduhhhhh. Tapi pada boss tersebut..lemas..drowning la kan..apa lagi…

 

 

DSCN1509Kalau tak mau lemas…sedut udara segar banyak-banyak..kalau tak kita suffocate…kalau nak drowning..terjun depan tu ..

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s